Hyi että kun meinaa lykätä pahaa oloa. Vettäkään ei enää oikein huvita lipittää. Saatika Sheikkejä. Huomiseksi aamuksi ja täksi illaksi olisi jäljellä enää vanilijapirtelöitä. Hyhhyh. Taidanpa käydä nappaamasta kaupasta pari nutrilett-patukkaa, ettei vaan tarvitsisi niitä pirtelöitä vetää. Rehellisesti tämä neiti yökkäsi jo, kun kirjoitin pirtelöistä. Hyi olkoot.
Tsempiksi kävin tutkiskelemassa nutrilettin sivuilla ja löysin aika hyvät laihdutusvinkit. Tässä itselleni parhaimmat:


2. Pitää haluta laihtua enemmän kuin syödä
Seuraavan kerran kun haluat herkutella, mieti kumpaa haluat enemmän: suklaata vai laihtumista. Älä siis uhraa hetken nautinnon vuoksi laihdutuksen eteen tekemääsi työtä. Varsinkin kun yleensä tuon herkutteluhetken jälkeen tulee vain huono olo kun omatunto kolkuttaa ja rasva ja sokeri saavat elimistön sekaisin.


3. Pidä terveellistä naposteltavaa saatavilla
Pilko valmiiksi jääkaappiin porkkana- tai lanttusiivuja, minitomaatteja tai omppuviipaleita. Jos tekee mieli suklaapalaa, haukkaa sen sijaan suklaanmakuista ateriankorvikepatukkaa. Pidä sitä myös käsilaukussa niin voit haukata sitä myös kaupungilla kun tekee mieli ostaa nameja.

4. Hallitse mielihaluja viivytys-taktiikalla
Harhauta mieltä tekemällä ja ajattelemalla jotain muuta, ja pian mielihalu katoaa. Lähde vaikka autoajelulle tai sauvakävelemään. Mielihalut yllättävät kotona jääkaapin lähellä mutta poistuvat ulkona.

6. Muista juoda tarpeeksi. Veden nauttiminen on tärkeää kehon hyvinvoinnille. Lisäksi vesi pitää nälän tuntua hyvin poissa.

7. Mieti kummasta tulee parempi olo: sipsipussista vai laihdutuksesta
Jos paha olo yllättää – henkinen tai fyysinen nälkä –  ja tekisi mieli lääkitä itseä sipsillä ja suklaalla, mieti silloin miten huono ja turvonnut olo tulee herkkujen mättämisestä ja miten paljon virkeämpi ja kevyempi olo laihtumisesta ja siitä ajatuksesta, että takana on taas yksi onnistunut laihdutuspäivä.

8. Muista, että laihdutus ei jatku ikuisesti
Erityisesti täysnutrauksen jaksamisessa auttaa tietoa siitä, että jakso loppuu tietyn ajan kuluttua sekä pussien nauttiminen tasaisin väliajoin ja veden juominen. Kauppaan ei saa mennä nälkäisenä ja sielläkin kannattaa liikkua vain kasvis- ja juomaosastolla. Sipsi-, limonadi- ja karkkiosasto on hyvä välttää kokonaan.



Kaikista eniten tähän mennessä on kyllä kuitenkin auttanut tuo oman poikaystävän kannustus ja ymmärrys. Kyllä minä taisin hänelle sanoakin jo ennen Cambridgea, että ymmärrystä tullaan tarvimaan, mutta hän on tosissaan auttanut eteenpäin :) Hoitelee kotitöitä, jos minä en pysty, kannustaa pitämään näpit erossa muusta ruuasta kuin niistä kamalista sheikeistä ja laihduttaa vielä itse omalla tavallaan tässä sivussa, ettei minun tarvitsisi katsella kuinka hän mässäilee. Uskomaton mies se kyllä on :) Nytkin lähti hakemaan kaupasta meikäläiselle nutrilett patukoita, kun huomasi että ei taida sheikit enää mennä tälle päivää itseltäni alas... Ja sen kunniaksi lupasin, että ukko saa pitää mässyillan, kunhan itse saan unen päästä kiinni. Jos saan. On kyllä hieman pahaa enteilevä olo...

(voi huoh, kun olen onneton koneiden kanssa, enkä osaa käyttää vuodatuksen fonttijuttuja... ainakippahan tuli vuodateltua taas.)